Meldkamer2019-02-06T08:00:20+00:00

Meldkamer

Een particuliere alarmcentrale (PAC) wordt geƫxploiteerd door een particuliere organisatie. De overheid heeft hier een wet voor opgesteld, de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (de Wet PBR). Een particuliere alarmcentrale moet aan deze wet voldoen. Beveiligde objecten zijn via communicatiewegen met een PAC verbonden. Bij het ontvangen van een alarmsignaal worden met de klant overeengekomen acties ondernomen. De overheid kent ook dergelijke centrales bij de Politie en de Brandweer. Dit worden meldkamers genoemd.

Custos Beveiliging BV zal u adviseren bij het aansluiten van uw beveiligingssysteem op de meldkamer. De meldkamer bewaakt uw installatie en zal bij een melding de gewenste actie ondernemen. Als uw beveiliging is aangesloten wordt uw installatie dagelijks automatisch gecontroleerd op de juiste werking. Bij een inbraakpoging zal een operator altijd actie ondernemen. Indien een VEB certificaat gewenst is zal de installatie vrijwel altijd worden aangesloten op de meldkamer.

Een bewaker die op gezette tijden bij objecten gaat kijken of alles in orde kan worden bevonden. Mobiele surveillanten kunnen ook op afspraak worden ingezet voor het verrichten van open- of sluitrondes bij bedrijven. Ook kunnen zij controlerondes uitvoeren zoals controle op het in- en uitschakelen van licht, apparatuur, geen stromend water, geen braakschade, mogelijk een beginnende brand etcetera.

Het verdient aanbeveling om voor dit soort beveiligingswerkzaamheden een particuliere beveiligingsorganisatie (PBO) in te schakelen. U loopt persoonlijk geen gevaar en de medewerkers van een PBO bedrijf zijn opgeleid, getraind en zijn voorbereid op dit soort situaties. Ze beschikken over adequate communicatiemiddelen om snel te kunnen handelen.

Custos Beveiliging BV zal u adviseren bij het kiezen van een snelle alarmopvolging en professioneel sleutelbeheer. Wij werken hierbij onder andere nauw samen met Gooiland Beveiliging.

Wenst u meer informatie over dit onderwerp neem dan contact met ons op.